IVAL gaat vanaf 1 juli 2019 verder onder een nieuwe naam

Vanaf 1 juli 2019 gaat het Instituut voor Authentiek Leiderschap verder onder de naam: “IVAL Nature Retreats“.

De reden hiervoor is dat ik weer helemaal terug wil grijpen naar de oorspronkelijke bedoeling van IvAL nl. natuur retraites.

In 2015 ben ik met het Instituut voor Authentiek Leiderschap gestart om prachtige programma’s aan te bieden in de natuur voor (jong) volwassenen. Deze programma’s zijn gebaseerd op de principes van Rites of Passages waarbij je terug naar je eigen kern gaat. Hierin ontwikkel je persoonlijk leiderschap vanuit je eigen authenticiteit.  Echter heb ik gemerkt dat het begrip ‘Authentiek Leiderschap’ een veelheid aan betekenissen heeft gekregen de afgelopen. Betekenissen die nogal afwijken van de essentie van onze natuurprogramma’s in Marokko, Nederland, Slovenië, Spanje en Zuid-Afrika.

 

Vandaar dat ik besloten heb een naamswijziging door te voeren die beter aansluit bij de oorspronkelijke bedoeling van deze organisatie. Het logo en het acronym blijft behouden, omdat de essentie van onze programma’s niet verandert. En blijven we in de toekomst prachtige nature retreats aanbieden voor iedereen.

Johan de Kleine