Leiderschap & Authenticiteit

Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

Om als moderne leidinggevende of professional uit te blinken moet je flexibel, moedig en ook authentiek zijn. Liefst draag je betekenis bij aan de samenleving. Maar hoe bereik je dat alles? Wij trainen, coachen en helpen jou verder.

Waarom zou je voor ons kiezen?

Gezien en gehoord
worden

volledig jezelf mogen zijn
Specialist in
betekenisvol werken
en natuurlijk organiseren
Koersen op je
ware kompas
Waarheid, durf en doen

Ervaringsgericht leren
Dynamisch, verrassend, duurzaam

Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

 

Authentiek leiderschap

Jij bent ondernemer, leidinggevende of een gedreven professional. Betekenisvol bijdragen aan mensen, samenleving en/of planeet zijn thema’s die jou aanspreken. Je gunt jezelf en de mensen met wie je werk vooral veel werk- en levensgeluk. Je wil nog meer bijdragen aan ‘inclusive’ samenleving. De aarde een stukje beter achterlaten voor de kinderen, kleinkinderen en alle generaties daarna.

Kortom, je wil zelf en met je organisatie betekenisvolle impact hebben. Te beginnen bij jezelf, verder ontwikkelen van je dienend en authentiek leiderschap.

Nieuw leiderschap is nodig
Deze tijd vraagt om ander leiderschap, waarin je flexibel (agile) omgaat met de toekomst zoals die van moment tot moment verandert. Jij snapt dat succesvolle oplossingen uit het verleden niet altijd bruikbaar zijn voor de toekomst. Het vraagt om co-creatie. Om diep gevoelde waarheden over wat er (nu) nodig is, en om het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Niet alleen voor je zelf, maar voor de mensen om je heen. Dienend leiderschap vanuit authenticiteit.

Voor jou, wanneer je geïnteresseerd bent in:

To serve life

Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Gezien en gehoord worden
 • Specialist in betekenisvol werken
 • Koersen op je ware kompas
 • Ervaringsgericht leren

Ervaringen van deelnemers:

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.
Johan heeft mij geholpen te leren zien, horen en voelen in een zuivere pure omgeving.
Weet steeds wat beter hoe me zelf vorm te geven en mezelf te zijn:

Lost an eye, lost a part of I, gained a new Friend: Me.

Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is

….. Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is, weet het soms niet goed uit te leggen. Wel dat mijn zintuigen nog steeds open staan,
ik een rust over mij heb gekregen die mij erg goed bevalt en blijvend is. ….. Er wordt mij gevraagd hoe ik dit denk vast te houden. Ik kan er geen antwoord op geven maar weet dat ik het vast ga houden, ’t is niet eens vasthouden het is zoals het is en dat is prima.

Goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie

Ik heb onder begeleiding van Johan meerdere wilderness-trails en workshops gedaan. Hij heeft mij goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie van commercieel architect naar wat ik nu ben, gewoon weer Ronald…………

Ik gun iedereen deze ervaring!

De trail in Zuid-Afrika onder leiding van Johan en Ian was en is een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Het volledig loskomen van de achtbaan die het leven vaak is is confronterend en genezend tegelijk. Ik wist na de trail weer wie ik echt ben en waar mijn drijfveren liggen. Je komt dicht bij jezelf en je kan je weer verwonderen over de kleine dingen in het leven en er echt van genieten.
Ik gun iedereen deze ervaring!

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

Het leverde me zoveel meer op dan verwacht

Het geheel aan activiteiten was prachtig en bijzonder leerzaam en verrijkend. Het leverde me zoveel meer op dan verwacht, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel uitmaak(te) van deze groep. En ik voelde me door Johan en Helene gezien en geaccepteerd.

Be the change
you wish to see

(Mahatma Gandhi)

Coaching: leiderschap en authenticiteit

Met coaching op leiderschap en authenticiteit krijg je een ander perspectief en daarmee authentieke inzichten in jouw coachvraag.  Ook oefen je in ervaringsgerichte coachsessies, zodat je deze inzichten praktisch gaat omzetten in betekenisvolle leiderschap-skills voor je eigen organisatie.

Onze coaches helpen je bij vraagstukken rondom leiderschap en ook bij vraagstukken over je eigen 'purpose'. Je (her)ontdekt unieke talenten van jezelf. Je bevrijdt jezelf van oude overtuigingen en belemmeringen. Hardnekkige stress- en gedragspatronen worden getransformeerd naar authentiek leiderschapsgedrag.

Je leven ten volle leven vanuit authenticiteit en bevlogenheid is wat je hiermee bereikt.

Dit kan je verwachten:

 • Diepgang
 • Individuele aandacht
 • Ervaringsgericht leren
 • Puur & natuur

Ervaringen van coaching:

altijd uitgekeken naar deze coachgesprekken

In coaching gesprekken heb ik Johan ervaren als zeer deskundig vertrouwenspersoon, iemand die erg goed naar je luistert en door de juiste vragen te stellen zelfinzicht krijgt. Daarbij heb ik nooit een oordeel of veroordeling gevoeld, wat me vertrouwen gaf om ook te vertellen over mijn angsten, valkuilen of tekortkomingen. Ik heb altijd uitgekeken naar deze gesprekken, ook al wist ik dat we soms een lastig onderwerp gingen bespreken.

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie door inzet en begeleiding van Johan.

De natuur, coaches en oefeningen hebben bij mij iets in beweging gezet waarmee ik verder aan de slag kan.

Tijdens dit weekend heb ik na lange tijd weer ontspanning kunnen ervaren. Een essentieel belang om mijn zelf vertrouwen terug te winnen en in de toekomst meer voor mezelf te gaan kiezen. De natuur, coaches en oefeningen hebben bij mij iets in beweging gezet waarmee ik verder aan de slag kan.

Johan bracht mij het “voelen” bij, .. wat een bepaalde situatie met jou of met mensen om je heen kan doen

Johan bracht mij het “voelen” bij, het werkelijk voelen aan je lijf wat een bepaalde situatie met jou of met mensen om je heen kan doen. Veranderen is niet iets technocratisch, iets wat je even doet en wat ook gemakkelijk is vorm te geven.

Johan zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Johan is een echte BSO-er. Hij kent de waarde van people management. Heeft een duidelijke visie op zijn doelen en wat hij wil bereiken. Hij zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Durft mensen een kritische spiegel voor te houden

Ik heb Johan leren kennen als een fijn mens. Hij is authentiek, doortastend, onderzoekend, beschouwend en durft mensen een kritische spiegel voor te houden. Allemaal ingrediënten die hem tot een goede coach maken.

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

De eerste stappen tot een bewuster en waardevoller leven zijn gemaakt.

Door even afstand te nemen van mijn dagelijkse leven en weg te gaan van alle afleiding kreeg ik de ruimte in mijn hoofd om na te denken over de grote lijn in m’n leven. Door de gesprekken met coaches en deelnemers en de opdrachten kon ik objectiever naar mijn leven kijken. Ik vond een soort kracht die me zelfverzekerder maakte en waardoor ik me voornam om alleen nog maar dingen te gaan doen waar ik blij van word. Doordat ik zoveel dagen achtereen zo intensief bezig was met erachter te komen wat ik belangrijk vind in het leven overviel me opeens een soort inzicht alsof ik getroffen was door de bliksem en leek ik het ‘opeens’ te weten. Door daar ook nog concrete plannen aan te hangen, gevormd door gesprekken met de coaches en de deelnemers, zijn de eerste stappen tot een bewuster en waardevoller leven snel gemaakt.

Geen oordeel te vellen, maar vooral mee te denken in hoe ik vervolgstappen kan zetten

Helene is erg goed in het creëren van een veilig kader waarin ik mijn verhaal kan vertellen, zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen. Dit doet ze in mijn ogen door geen oordeel te vellen, maar vooral mee te denken in hoe ik vervolgstappen kan zetten. Hierin gaan wij samen op een zoektocht naar de oplossing, waarin zij wel op de rem trapt wanneer dit nodig is, zonder dat mij iets wordt opgelegd.

Loslaten is beangstigend en opwindend tegelijk.
Een moment van leegte, die eeuwig lijkt
Omdat je niet weet wat er gaat gebeuren.

Coachend leidinggeven aan zelfsturende teams

Zelfsturende teams zijn het hart van natuurlijke organisaties. De omslag naar zelfsturende teams vraagt om

 • inspirerend sturen op de missie: ‘de stip aan de horizon’ en
 • sturen op doelen realiseren door
  • stoppen sturen op inhoud
  • loslaten van toezicht en controle
  • geven ruimte en vertrouwen (binnen kaders)
 • gelijkwaardige samenwerking stimuleren tussen teams (horizontaal) en organisatieslagen (verticaal) onder alle omstandigheden
 • coachen van de teams en teamleden

Dat is best lastig, want hoe ga je ermee om als de teams geen verantwoordelijkheid nemen of een andere kant uitgaan dan verwacht? Vaak schieten managers dan weer in hun oude rol en zetten de managementpet maar weer op.

Dit kan je verwachten:

 • Diepgang
 • Individuele aandacht
 • Ervaringsgericht leren
 • Puur & natuur

Leadership is about
creating new realities

(Peter Senge)

Authentiek inspireren & beïnvloeden

Jij wil je eigen natuurlijke persoonlijke identiteit meer gebruiken. Waardoor je meer invloed en overtuigingskracht hebt op je werk. Anderen inspireren door jouw verhaal te vertellen wie jij bent en wat jouw drijft. Dat vraagt om een diep vertrouwen in jezelf en inzet van al je talenten. Werken vanuit passie en plezier!! Je wil van betekenis zijn met echte impact.

Dit kan je verwachten:

 • Diepgang
 • Individuele aandacht
 • Ervaringsgericht leren
 • Puur & natuur

Ik wil graag een afspraak maken

Neem contact op via whatsapp!

Stel je vraag hieronder, en dan nemen we snel contact met je op. Wil je liever bellen, bel dan met: 0615071562