Leiderschap & Authenticiteit

Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

Om als moderne leidinggevende of professional uit te blinken moet je flexibel, moedig en ook authentiek zijn. Liefst draag je betekenis bij aan de samenleving. Maar hoe bereik je dat alles? Wij trainen, coachen en helpen jou verder.

Waarom zou je voor ons kiezen?

Gezien en gehoord
worden
volledig jezelf
mogen zijn
Specialist in
betekenisvol werken
laat het verleden niet je toekomst bepalen
Koersen op
je
ware kompas
ruimte voor
talent en moed
Ervaringsgericht
leren
dynamisch, verrassend en
raakt direct de kern

Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

 

Leiderschap programma’s, trainingen en workshops

Jij bent ondernemer, leidinggevende of een gedreven professional. Betekenisvol bijdragen aan mensen, samenleving en/of planeet zijn thema’s die jou aanspreken. Je gunt jezelf en de mensen met wie je werk vooral veel werk- en levensgeluk. Je wil nog meer bijdragen aan ‘inclusive’ samenleving. De aarde een stukje beter achterlaten voor de kinderen, kleinkinderen en alle generaties daarna.

Kortom, je wil zelf en met je organisatie betekenisvolle impact hebben. Te beginnen bij jezelf, verder ontwikkelen van je dienend en authentiek leiderschap.

Nieuw leiderschap is nodig
Deze tijd vraagt om ander leiderschap, waarin je flexibel (agile) omgaat met de toekomst zoals die van moment tot moment verandert. Jij snapt dat succesvolle oplossingen uit het verleden niet altijd bruikbaar zijn voor de toekomst. Het vraagt om co-creatie. Om diep gevoelde waarheden over wat er (nu) nodig is, en om het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Niet alleen voor je zelf, maar voor de mensen om je heen. Dienend leiderschap vanuit authenticiteit.

Voor jou, wanneer je geïnteresseerd bent in:

To serve life

Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Gezien en gehoord worden
 • Specialist in betekenisvol werken
 • Koersen op je ware kompas
 • Ervaringsgericht leren

Ervaringen van deelnemers:

Ik gun iedereen deze ervaring!

De trail in Zuid-Afrika onder leiding van Johan en Ian was en is een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Het volledig loskomen van de achtbaan die het leven vaak is is confronterend en genezend tegelijk. Ik wist na de trail weer wie ik echt ben en waar mijn drijfveren liggen. Je komt dicht bij jezelf en je kan je weer verwonderen over de kleine dingen in het leven en er echt van genieten.
Ik gun iedereen deze ervaring!

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.
Johan heeft mij geholpen te leren zien, horen en voelen in een zuivere pure omgeving.
Weet steeds wat beter hoe me zelf vorm te geven en mezelf te zijn:

Lost an eye, lost a part of I, gained a new Friend: Me.

Goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie

Ik heb onder begeleiding van Johan meerdere wilderness-trails en workshops gedaan. Hij heeft mij goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie van commercieel architect naar wat ik nu ben, gewoon weer Ronald…………

Het leverde me zoveel meer op dan verwacht

Het geheel aan activiteiten was prachtig en bijzonder leerzaam en verrijkend. Het leverde me zoveel meer op dan verwacht, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel uitmaak(te) van deze groep. En ik voelde me door Johan en Helene gezien en geaccepteerd.

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is

….. Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is, weet het soms niet goed uit te leggen. Wel dat mijn zintuigen nog steeds open staan,
ik een rust over mij heb gekregen die mij erg goed bevalt en blijvend is. ….. Er wordt mij gevraagd hoe ik dit denk vast te houden. Ik kan er geen antwoord op geven maar weet dat ik het vast ga houden, ’t is niet eens vasthouden het is zoals het is en dat is prima.

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

Be the change
you wish to see

(Mahatma Gandhi)

Leiderschapscoaching of sparringspartner

Coaching

Met coaching krijg je een ander perspectief en daarmee authentieke inzichten een specifieke coachvraag van jou.  De vraag kan gaan over jou persoon, over je functie of over je afdeling, team en organisatie. Naast de gesprekken met diepgaande vragen, kom je ook tot inzicht via ervaringsgerichte interventies zoals bijv. systemische (tafel)opstellingen. Eventueel helpt de coach je ook hoe je de antwoorden op je coachvraag, kunt vertalen naar concrete leiderschapsinterventies in jouw dagelijkse praktijke.

Onze coaches helpen je bij vraagstukken rondom

 • jouw dienend leiderschap, authentiek leiderschap of persoonlijk leiderschap
 • zaken weer je meer zicht op wil hebben in jouw organisatie, afdeling of team, bijvoorbeeld blokkades, belemmeringen, weerstanden, 'veenbranden' of hardnekkige culturpatronen.
 • verdere groei in je eigen authenticieit en 'purpose' voor de mens, maatschappij en planeet.  (Her)ontdekken van nog meer unieke talenten in jezelf.  Jezelf bevrijden oude overtuigingen en belemmeringen die je belemmering in je potentieel.

Je leven ten volle leven vanuit authenticiteit en bevlogenheid is wat je hiermee bereikt.

Sparringspartner

Je kunt ons ook inschakkelen als sparringspartner of 'kritische' vriend. Het leven van een leidinggevende is best eenzaam. Hoewel je enorm betrokken bent bij je organisatie, heb je toch net een andere positie. Je komt soms belangrijke thema's vanuit je functie tegen, die je graag tegen iemand wil aanhouden. Iemand van buiten de organisatie, die je een (kritische) spiegel voor kan houden. Iemand waarmee je op regelmatige basis even mee kan sparren.

Wanneer zou je voor onze
coaches en sparringspartners kiezen?

 • Echte aandacht, diepgaande dialogen, de kern raken
 • Specialisten in authenticiteit, leiderschap en 'purpose'
 • Concreet maken wat de toekomst van jou als leider vraagt
 • Systemisch en ervaringsgericht coachen en sparren

Ervaringen van coaching:

Geen oordeel te vellen, maar vooral mee te denken in hoe ik vervolgstappen kan zetten

Helene is erg goed in het creëren van een veilig kader waarin ik mijn verhaal kan vertellen, zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen. Dit doet ze in mijn ogen door geen oordeel te vellen, maar vooral mee te denken in hoe ik vervolgstappen kan zetten. Hierin gaan wij samen op een zoektocht naar de oplossing, waarin zij wel op de rem trapt wanneer dit nodig is, zonder dat mij iets wordt opgelegd.

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

Johan zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Johan is een echte BSO-er. Hij kent de waarde van people management. Heeft een duidelijke visie op zijn doelen en wat hij wil bereiken. Hij zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie door inzet en begeleiding van Johan.

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

altijd uitgekeken naar deze coachgesprekken

In coaching gesprekken heb ik Johan ervaren als zeer deskundig vertrouwenspersoon, iemand die erg goed naar je luistert en door de juiste vragen te stellen zelfinzicht krijgt. Daarbij heb ik nooit een oordeel of veroordeling gevoeld, wat me vertrouwen gaf om ook te vertellen over mijn angsten, valkuilen of tekortkomingen. Ik heb altijd uitgekeken naar deze gesprekken, ook al wist ik dat we soms een lastig onderwerp gingen bespreken.

De natuur, coaches en oefeningen hebben bij mij iets in beweging gezet waarmee ik verder aan de slag kan.

Tijdens dit weekend heb ik na lange tijd weer ontspanning kunnen ervaren. Een essentieel belang om mijn zelf vertrouwen terug te winnen en in de toekomst meer voor mezelf te gaan kiezen. De natuur, coaches en oefeningen hebben bij mij iets in beweging gezet waarmee ik verder aan de slag kan.

Johan bracht mij het “voelen” bij, .. wat een bepaalde situatie met jou of met mensen om je heen kan doen

Johan bracht mij het “voelen” bij, het werkelijk voelen aan je lijf wat een bepaalde situatie met jou of met mensen om je heen kan doen. Veranderen is niet iets technocratisch, iets wat je even doet en wat ook gemakkelijk is vorm te geven.

Durft mensen een kritische spiegel voor te houden

Ik heb Johan leren kennen als een fijn mens. Hij is authentiek, doortastend, onderzoekend, beschouwend en durft mensen een kritische spiegel voor te houden. Allemaal ingrediënten die hem tot een goede coach maken.

De eerste stappen tot een bewuster en waardevoller leven zijn gemaakt.

Door even afstand te nemen van mijn dagelijkse leven en weg te gaan van alle afleiding kreeg ik de ruimte in mijn hoofd om na te denken over de grote lijn in m’n leven. Door de gesprekken met coaches en deelnemers en de opdrachten kon ik objectiever naar mijn leven kijken. Ik vond een soort kracht die me zelfverzekerder maakte en waardoor ik me voornam om alleen nog maar dingen te gaan doen waar ik blij van word. Doordat ik zoveel dagen achtereen zo intensief bezig was met erachter te komen wat ik belangrijk vind in het leven overviel me opeens een soort inzicht alsof ik getroffen was door de bliksem en leek ik het ‘opeens’ te weten. Door daar ook nog concrete plannen aan te hangen, gevormd door gesprekken met de coaches en de deelnemers, zijn de eerste stappen tot een bewuster en waardevoller leven snel gemaakt.

Loslaten is beangstigend en opwindend tegelijk.
Een moment van leegte, die eeuwig lijkt
Omdat je niet weet wat er gaat gebeuren.

Leidinggeven aan zelfsturende teams

Zelfsturende teams zijn het hart van natuurlijke organisaties. Maar hoe zit dat dan met leiderschap? Is dat overbodig geworden? Volgens ons blijft leiderschap nodig voor een organisatie met zelfsturende teams. Echter het vraagt wel om een totaal ander leiderschap. De omslag naar leidinggeven aan zelfsturende teams vraagt om:

 • inspirerend organisatie- en verandermissie: ‘de stip aan de horizon’ uitdragen, zodat dit van iedereen is
 • kaders meegeven met voldoende speelruimte voor de teams en vertrouwen hebben van teams
 • via de agile principes je organisatie- en veranderdoelen realiseren samen met je team
 • het managmentparadigma van plan-do-check-act vervangen door inspireer-mobiliseer-waardeer-reflecteer
 • gelijkwaardige samenwerking stimuleren tussen teams (horizontaal) en verschillende organisatieslagen (verticaal) onder alle omstandigheden
 • coachen van de teams en teamleden
 • bereid zijn door een eigen transformatieproces te gaan met het besef je zelf door een periode zal moeten gaan van ongemak, verwarring en gevoel van overbodig zijn.

Dat is best lastig, want hoe ga je ermee om als de teams geen verantwoordelijkheid nemen of een andere kant uitgaan dan verwacht? Vaak schiet je dan weer in hun oude rol, waardoor jezelf de verandering stagneert of zelfs terugdraait.

Hoe fijn is het om dan met iemand van IvAL te kunnen sparren en praten. Iemand die je adviseert, je een spiegel voorhoudt, je helpt of zelfs een deel van deze verandering voor je trekt.

Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Gezien en gehoord worden
 • Specialist in betekenisvol werken
 • Koersen op je ware kompas
 • Ervaringsgericht leren

Leadership is about
creating new realities

(Peter Senge)

Inspireren & beïnvloeden vanuit authenticiteit

Jij wil je eigen natuurlijke persoonlijke identiteit meer gebruiken. Waardoor je meer invloed en overtuigingskracht hebt op je werk. Anderen inspireren door jouw verhaal te vertellen wie jij bent en wat jouw drijft. Dat vraagt om een diep vertrouwen in jezelf en inzet van al je talenten. Werken vanuit passie en plezier!! Je wil van betekenis zijn met echte impact.

Voorgaande is toch wat iedereen heel graag zou willen, maar op de een of andere manier lukt dat vaak niet. Daarvoor zijn vele oorzaken aan te wijzen, zoals:

 • er wordt meer naar andere mensen geluisterd dan naar jou
 • je vindt dat je over onvoldoende vaardigheden beschikt
 • je bent niet een extraverte dominante persoonlijkheid
 • je hebt geen universitaire opleiding gehad
 • je hebt het al zoveel geprobeerd
 • ....

Onze ervaring is dat de werkelijke oorzaak bijna altijd ergens anders ligt. Iets waarvan je nu nog niet bewust van bent. Zodra dit helder voor je wordt, ontstaat er ruimte voor authentieke beweging van inspiratie en beïnvloeding.

Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Gezien en gehoord worden
 • Specialist in betekenisvol werken
 • Koersen op je ware kompas
 • Ervaringsgericht leren

Ik wil graag een afspraak maken

Neem contact op via whatsapp!

Stel je vraag hieronder, en dan nemen we snel contact met je op. Wil je liever bellen, bel dan met: 0615071562