Leergang Dienend Authentiek Leiderschap

Authentiek Leiderschap

De kern van authentiek Leiderschap gaat steeds over:

 1. Je ware Natuur: je innerlijke kracht, liefde en wijsheid in combinatie met wat je ‘purpose’.
 2. Je Authentieke Persoonlijkheid: de 8 integratie levels van je hoofd, hart en handen.

Dienend Leiderschap

De kern van de dienend leiderschap bestaat uit 2 intenties en 10 competenties:

 1. De eerste is de intentie om anderen te dienen. Een dienend leider is iemand wiens diepste streven het is om anderen te helpen.
 2. De tweede intentie is iets groters te dienen dan onszelf – een hoger doel, een ‘purpose’ ten dienste van mens, samenleving en aarde.

Daarnaast bekwaam je je verder in de 10 competenties van dienend leiderschap. Deze competenties ontwikkel je vooral vanuit wie je ten diepste als persoon bent.

Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Gezien en gehoord worden
 • Specialist in betekenisvol werken
 • Koersen op je ware kompas
 • Ervaringsgericht leren

In deze Leergang Dienend Authentiek Leiderschap, werk je aan beide vormen van leiderschap, omdat met elkaar geïntegreerd worden aangeboden.

Dienend Authentiek Leiderschap: richting geven aan je leven

Samen met een groep mensen ga je je dienend authentiek leiderschap samen in de praktijk brengen. Je komt in komt met wie je ten diepste bent. Je ontwikkelt jezelf om je dienstbaar op te stellen voor al die mensen voor wie je een inspiratiebron bent voor een hoger doel dat je nastreeft.
In deze groep kun je helemaal jezelf zijn. De kracht van de groep is dat je elkaar leert en inspireert. De kennis en wijsheid waarover de groep beschikt is dan ook zeer groot, want het geheel is veel groter dan de som der delen.

Leergang Dienend Authentiek Leiderschap: de praktijk

 • Je komt in een groep van 6- 8 deelnemers bijeen, 6 keer per jaar minimaal 3 dagdelen.
  Het programma bestaat uit vier aspecten:

  • Onderhoud: je authentieke persoonlijkheid en  je verbinding met je ware Natuur onderhouden en vernieuwen. Reinigen van je 2 intenties 10 competenties van dienend leiderschap.
  • Intervisie: wat is er gebeurd in de afgelopen periode, wat leer je hiervan? De intelligentie en wijsheid van deze groep gebruiken om inzicht te krijgen in vraagstukken of onbewuste zaken die bij je spelen.
  • Leiderschap en co-creatie: waar sta je in je dienend en authentiek leiderschap en hoe geef je vorm en inhoud aan het vervolg? Werk aan je eigen persoonlijke groei.
  • Ontwikkeling: je leert nieuwe vaardigheden en technieken rondom dienend en authentiek leiderschap.

Deze bijeenkomsten vinden plaats in de natuur. enerzijds omdat de natuur een inspiratiebron en leermeester is voor dienend authentiek leidershap. Anderzijds omdat het een ideale plek is om  helemaal tot jezelf te komen en uit de organisatie te stappen. Op deze plek kun je op een open wijze naar jezelf en naar je organisatie kijken.
Onze coaches begeleiden deze dagen middels werkvormen vanuit familie- en organisatieopstellingen, het U-process (Theorie-U), meditaties, leiderschapsinterventies en interventies gebruik makend van de natuur.

Leergang Dienend Authentiek Leiderschap: Het resultaat

 • Je geeft daadwerkelijk richting en invulling aan het leven vanuit wie jij van Nature bent.
 • Je bent voor anderen van betekenis en waardevol zonder je eigenwaarde en authenticiteit te verliezen.
 • Je bent “In service of life”. Je trouw aan een hoger maatschappelijk of organisatie doel, je bent rentmeester van dit hogere doel

Meer informatie
Vul dit formulier in, dan nemen we snel contact met je op. Wil je liever bellen, bel dan met: 0615 0715 62