Helene Baarda

– Freelance facilitator natuur retraites
– Freelance coach

Als facilitator natuur retraites en coach begeleid ik je bij wat jou beweegt. Wat wil je begrijpen of veranderen?  Het doel is dat jij vanuit je eigen kracht en vertrouwen in beweging komt.  Dat je met nieuwe inzichten of betere keuzes verder kunt. Mijn benadering is veilig, eerlijk, respectvol en ervaringsgericht.

 

Coachen als passie

Ik ondersteun je graag bij het vinden van antwoorden en inzichten in je levensvragen, en bij het ontdekken van stappen die je wil gaan zetten. Ik houd van het proces waarin we samen zoeken naar antwoorden, vanuit een werkelijk contact van mens tot mens. Anderen zeggen over mij dat ik betrokken, enthousiast en eerlijk ben.

Visie op authentiek leven

Wil jij ontdekken wie je bent (en wordt) en hoe je het liefst wil leven? Ik help je graag bij de worsteling met dingen in je leven die zich steeds lijken te herhalen, of waar je in vastloopt. Zodat je weer vol inzichten en energie verder kunt.

Jezelf beter leren kennen, en het gevoel bij je ‘diepste kern’ te komen heb ik altijd al boeiend gevonden.  Het antwoord op veel van je levensvragen zit vaak allang in jezelf, maar je kunt daar niet altijd bij komen, en soms durf je er niet naar te luisteren. Naar je authenticiteit gaan leven, is gaan leven op een manier die ten diepste bij je past, vanuit een zuiver weten en trouw aan je eigen persoonlijkheid. Liefst rekening houdend met anderen en met zorg voor je omgeving. Dat vraagt vaak om liefde, vertrouwen en moed. Wat dat voor jou betekent, is zeer de moeite waard om te onderzoeken. 

“Je bent erg goed in het creëren van een veilig kader, waarin ik mijn verhaal kan vertellen zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen”.

“Ik voelde mij heel veilig. Het heeft me echt verrast hoe deze manier van werken mij inzicht heeft gegeven”.”

“Mooi, hoe jij jezelf kan zijn.
Kleine dingen tussen de regels door, die zie je en die benoem je. Dat geeft vertrouwen en heeft mij heel erg geholpen in mijn proces”.

“Je speelt met verschillende energieën, en wist precies wat je moest zeggen.

 

Mijn werkwijze is dat ik je eerst rustig laat stilstaan (soms letterlijk) bij wat er nu is.  Dat is het vertrekpunt. Een terugblik naar het verleden kan handig zijn om zicht te krijgen op het probleem.  Zonder dat we naar oorzaken gaan graven. Ik werk vooral vanuit het hier-en-nu, in nauwe aansluiting op je hulpvraag. Als ik coach zal ik soms doorvragen op een directe maar respectvolle manier.  Zodat we niet om de hete brij heen draaien.

Activerende werkvormen

Ik werk vooral ervaringsgericht. Vaak zet ik ook dynamische werkvormen in zolang ze goed aansluiten bij het doel.  Juist die afwisseling tussen rust en levenslustige energie is wie ik ben.

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen