Helene Baarda

– Freelance facilitator natuur retraites
– Freelance coach
– Eigenaar Veluwecoach

 

Locatie: Dieren en Eerbeek
Telefoon: (+31) 0622 6789 46
E-mail: info@veluwecoach.nl

Als facilitator natuur retraites en coach begeleid ik je bij wat jou beweegt. Wat wil je begrijpen of veranderen?  Het doel is dat jij vanuit je eigen kracht en vertrouwen in beweging komt.  Dat je met nieuwe inzichten of betere keuzes verder kunt. Mijn benadering is veilig, eerlijk, respectvol en ervaringsgericht.

Wat deelnemers over mij zeggen:

Coachen als passie

Ik ondersteun je graag bij het vinden van antwoorden en inzichten in je levensvragen, en bij het ontdekken van stappen die je wil gaan zetten. Coachen en trainen is mijn passie.  Ik houd van het proces waarin we samen zoeken naar antwoorden, vanuit een werkelijk contact van mens tot mens. Anderen zeggen over mij dat ik betrokken, enthousiast en eerlijk ben.  Zelf ben ik vooral blij dat ik steeds opener wordt, en dus kwetsbaar durf te zijn. Het versterkt mijn gevoel van verbinding met degene die ik coach.

Visie op authentiek leven

Wil jij ontdekken wie je bent (en wordt) en hoe je het liefst wil leven? Ik help je graag bij de worsteling met dingen in je leven die zich steeds lijken te herhalen, of waar je in vastloopt. Zodat je weer vol inzichten en energie verder kunt.

Jezelf beter leren kennen, en het gevoel bij je ‘diepste kern’ te komen heb ik altijd al boeiend gevonden.  Het antwoord op veel van je levensvragen zit vaak allang in jezelf, maar je kunt daar niet altijd bij komen, en soms durf je er niet naar te luisteren. Naar je authenticiteit gaan leven, is gaan leven op een manier die ten diepste bij je past, vanuit een zuiver weten en trouw aan je eigen persoonlijkheid. Liefst rekening houdend met anderen en met zorg voor je omgeving. Dat vraagt vaak om liefde, vertrouwen en moed. Wat dat voor jou betekent, is zeer de moeite waard om te onderzoeken.

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is dat ik je eerst rustig laat stilstaan (soms letterlijk) bij wat er nu is.  Dat is het vertrekpunt. Een terugblik naar het verleden kan handig zijn om zicht te krijgen op het probleem.  Zonder dat we naar oorzaken gaan graven. Ik werk vooral vanuit het hier en nu, in nauwe aansluiting op je hulpvraag. Daarbij gaat het niet alleen om je gedachten. Het gaat ook om je lichamelijke gewaarwordingen. Ik laat je stilstaan bij je lichamelijke ervaringen en emoties. Want het lichaam liegt nooit.  Als ik coach zal ik soms doorvragen op een directe maar respectvolle manier.  Zodat we niet om de hete brij heen draaien.

Activerende werkvormen

Ik werk vooral ervaringsgericht. Vaak zet ik ook dynamische werkvormen in zolang ze goed aansluiten bij het doel.  Juist die afwisseling tussen rust en levenslustige energie is wie ik ben, en dat krijg ik ook vaak van mensen te horen.