Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

Helene Baarda

Trainer, opleider en (wandel)coach

 

Naam: Helene Baarda
Locatie: Dieren en Eerbeek
Telefoon: (+31) 0622 6789 46
E-mail: helenebaarda@ival.nl

Als trainer en coach begeleid ik je bij wat jou beweegt. Wat wil je begrijpen of veranderen? Zodat je vanuit je eigen kracht en vertrouwen tot mooie inzichten en keuzes komt. Ik werk zowel vanuit verstilling en rust, en vanuit een meer speelse aanpak. Ik sluit daarbij aan bij wat bij jou past. Mijn benadering is veilig, eerlijk, respectvol en ervaringsgericht. Liefst werk ik in en met de natuur.

Wat deelnemers over mij zeggen:

“Je bent erg goed in het creëren van een veilig kader, waarin ik mijn verhaal kan vertellen zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen”.

“Ik voelde mij heel veilig. Het heeft me echt verrast hoe deze manier van werken mij inzicht heeft gegeven”.”

“Mooi, hoe jij jezelf kan zijn.
Kleine dingen tussen de regels door, die zie je en die benoem je. Dat geeft vertrouwen en heeft mij heel erg geholpen in mijn proces”.

“Je speelt met verschillende energieën, en wist precies wat je moest zeggen.

Coachen als passie

Ik voel mij als een vis in het water als ik mensen ondersteun bij het vinden van antwoorden en inzichten in  ‘levensvragen’.  Coachen is mijn passie.  Anderen zeggen over mij dat ik open, betrokken, enthousiast en eerlijk ben. What you see is what you get. Waar ik zelf het meest blij om ben is dat ik steeds opener wordt, en dus ook zelf kwetsbaar durf te zijn. Het versterkt mijn gevoel van verbinding met de ander.

Visie op authentiek leven

Als je wilt ontdekken wie je bent (en wordt) en hoe je het liefst wil leven, kan je bij mij terecht.  Ik help je graag bij de worsteling met dingen in je leven die zich steeds lijken te herhalen, en waar je in vastloopt. Zodat je weer vol inzichten en energie verder kunt.

Jezelf beter leren kennen, en het gevoel bij je ‘diepste kern’ te komen heb ik altijd al boeiend gevonden.  Het antwoord op veel van je levensvragen zit vaak allang in jezelf, maar je kunt daar niet altijd bij komen, en soms durf je er niet naar te luisteren. Naar je authenticiteit gaan leven, is gaan leven op een manier die ten diepste bij je past, vanuit een zuiver weten en trouw aan je eigen persoonlijkheid. Liefst rekening houdend met anderen en met zorg voor je omgeving. Dat vraagt vaak om liefde, vertrouwen en moed. Wat dat voor jou betekent, is zeer de moeite waard om te onderzoeken.

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is dat ik je eerst rustig laat stilstaan (soms letterlijk) bij wat er nu is. Van daaruit gaan we verder. Een terugblik naar het verleden kan handig zijn om zicht te krijgen op het probleem.  Zonder dat we naar  oorzaken gaan graven. Ik werk vooral vanuit het hier en nu, in nauwe aansluiting op je hulpvraag. Daarbij gaat het niet alleen om je gedachten. Het gaat ook om je lichamelijke gewaarwordingen. Ik laat je stilstaan bij je lichamelijke ervaringen en emoties. Want het lichaam liegt nooit. Een ander kenmerk van mijn coaching is dat ik kan doorvragen op een directe manier. Ik blijf wel altijd tactvol en onderzoekend.

Activerende werkvormen

Ik werk vooral ervaringsgericht. Vaak zet ik ook dynamische werkvormen in zolang ze goed aansluiten bij het doel.  Juist die afwisseling tussen rust en levenslustige energie is wie ik ben, en dat krijg ik ook vaak van mensen te horen.

Natuur als toegevoegde waarde

Liefst werk ik in de natuur (bos of uiterwaarden). Niet alleen omdat ik zelf de natuur als enorm rustgevend ervaar, en juist daar mijn inzichten opdoe. Maar vooral omdat je de natuur als prachtig instrument kan inzetten in de coaching.

De natuur werkt goed om ‘ruimer’ naar jezelf te kijken, jezelf echt te ervaren.  De beweging brengt met zich mee dat je uit je hoofd en in lijf komt.  Je werkt  niet alleen vanuit het ‘denken’ maar ook vanuit het ‘voelen en opmerken’ aan je hulpvraag. Dat geeft stevige inzichten en vaak meerdere oplossingsrichtingen. Vaak is dit verrassend. Vooral als je al veel hebt nagedacht (of gepiekerd) over je vraagstuk.

Ervaring

Naast dat ik zelfstandig werk als trainer/coach, werk ik ook als trainer, opleider en adviseur bij HAN VDO binnen open opleidingen en maatwerktrajecten.  Ik heb een coachopleiding gevolgd bij de Academie voor Counseling en Coaching en de Master Leren en Innoveren. Overige expertise door gevolgde bijscholing is onder meer Voice Dialogue, Speels Coachen en Oplossingsgericht coachen.

Neem contact op met Helene Baarda

Bel direct met Helene: 0622 6789 46 of vul onderstaand formulier in: