Leid jouw leven zoals jij ten diepste bent.
Vormgeven aan een prachtige toekomst,
voor zowel jezelf als de samenleving.

Visie op Authentiek Leiderschap

Leiding geven aan jezelf

Authentiek Leiderschap gaat over hoe jij als mens leiding geeft aan jouw leven. Hoe jij van betekenis bent voor anderen, voor de maatschappij door je unieke talenten hiervoor in te zetten. Je hebt innerlijke rust en staat met beide voeten op de grond. Je zit vol met levensenergie en zelfvertrouwen.

 

Het geheim van Nelson Mandela en Barack Obama?

Veel mensen denken dat echt leiderschap alleen is weggelegd voor de Mandela’s en Obama’s op deze aarde. “Wie ben ik om te denken dat ik groots ben?” , verzuchten ze.  Het kan eng zijn om echt in jezelf te durven geloven. Volgens ons verdient iedereen het om voluit naar zijn talenten en verlangens te leven. Daarin past ook het omarmen en accepteren van de echte realiteit van het leven. Weten wie je bent en wat je kunt. En dat leef je uit, vanuit een grote liefde voor het leven, voor jezelf, en voor anderen.

Authentiek Leiderschap: Leiding geven aan jouw leven vanuit wie je van nature écht bent.

Jouw unieke talenten daadwerkelijk inzetten, zodat die van waardevolle betekenis zijn voor anderen in deze wereld.

Betekenis van leiderschap

De oorspronkelijke betekenis van het woord ‘leiden’ is terug te voeren naar woorden als: gidsen, richting geven, voortbrengen, reizen. Leiderschap gaat over richting geven aan je (levens)reis en aan dat wat het voortbrengt.


Kracht, Wijsheid en Liefde

Onze visie is dat iedereen, en dus jij ook (!) in de kern beschikt over 3 authentieke bronnen. Bronnen die er altijd zijn en waar je diepgaand op kan vertrouwen in je leven. Het gaat om:

enkel logo

  1. Levenskracht, je levensenergie
  2. Innerlijke wijsheid, de bron van jouw unieke talenten
  3. Universele liefde, je voelt en ervaart verbondenheid, zingeving en volwaardigheid

 

Als je verbinding ervaart met deze drie authentieke bronnen ervaar je jezelf als een volwaardig mens. Je staat vol in het leven en hebt veel levensenergie. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen leven en voor wat je hebt meegemaakt.

Goed voor jezelf én voor anderen

Innerlijke normen en waarden bepalen het leven dat je wilt leiden. Je gaat relaties aan en werkt samen met anderen ten behoeve van wederzijdse welzijn en groei.

In service of Life

Je staat ten dienste van het grotere geheel: “in Service of Life“. Continu streef je naar een fijne balans tussen geven en nemen. Op de juiste momenten zet je steeds stappen in jouw ontwikkeling die passend voor je zijn en voor je omgeving. Anderen ervaren jouw openheid. Jouw emoties zijn actueel, functioneel en op dat moment passend.


Overlevingsleiderschap versus authentiek leiderschap

Helaas ervaren veel mensen hun leven anders. Ze hebben geen goed contact met hun innerlijke bronnen. Ze laten zich leiden door factoren van buitenaf, zoals bijvoorbeeld de zekerheden van een baan, inkomen, status, (social) media of wat familie of vrienden ergens van vinden. Angst, of de behoefte aan bevestiging bepalen dan de keuzes in het leven.

Gekwetstheden of trauma

Soms dragen ze nog hun innerlijke gekwetstheden of zelfs trauma’s uit hun verleden met zich mee. Ze kiezen onbewust een levenspad om dit niet weer te laten gebeuren of juist onbewust wel weer laten gebeuren, maar dan bij anderen.

Dat kan bij mij niet…

Als je mensen vraagt wat ze nu echt graag zouden willen krijg je antwoorden als: “ ik zou wel een andere baan, minder stress, een andere partner willen…. maar ja, dat kan niet hè!”. Wij noemen dat overlevingsleiderschap. Dat is leiderschap waarin je kiest voor de weg van de minste weerstand, en niet vanuit een werkelijk doorvoelde innerlijke drive.

Doormodderen, uitstellen ==> moed en lef

Niet alles is inderdaad zomaar mogelijk in het leven. Maar hoe vaak kiezen mensen niet de veilige weg? De weg van doormodderen, niet zeuren, uitstellen of erbij neerleggen? Terwijl de echte vervulling in jezelf voor het oprapen ligt. Er is alleen moed en lef voor nodig.


Het maakt dus niet uit of je een leiderschapsfunctie vervult, een young professional bent of dat op een kruispunt denkt te staan in je leven. Bij het Instituut van Authentiek Leiderschap gaat het om jou als mens.

Wanneer is jouw tijd om…

  1. leiding te gaan geven aan jouw eigen leven, vanuit wie je van nature écht bent?
  2. jouw unieke talenten te ontdekken en die elke dag concreet in te zetten voor anderen?
  3. je waardevolle betekenis voor je partner, vrienden en maatschappij verder te vergroten?

Het instituut van Authentiek Leiderschap begeleidt je hierin. Je leert hoe je dit uit jezelf kunt halen.

Wat ga je ontwikkelen?

  • hervinden van je puurheid en authenticiteit.
  • loskomen van lastige gedragspatronen en overlevingspatronen.
  • inoefenen van nieuw gedrag en denken, vanuit jouw bronnen van Authentiek leiderschap.
  • ontwikkelen van een authentieke persoonlijkheid die zelfbewust, stevig en weerbaar is.