Het verschil maken
vanuit je ware Natuur

Visie op Authentiek Leiderschap

Leiding geven aan jezelf

Authentiek Leiderschap gaat over hoe jij zelf leiding geeft aan je leven. Je bent van betekenis voor anderen en de maatschappij om je heen doordat je jouw je unieke talenten inzet. Als je werkt vanuit authenticiteit heb je innerlijke rust en sta je met beide voeten op de grond. Je zit vol met levensenergie en zelfvertrouwen. En zo kan je steeds weer werken vanuit flow. Hoe lekker is dat!

Het geheim van Nelson Mandela en Barack Obama?

eel mensen denken dat echt leiderschap alleen is weggelegd voor de Mandela’s en Obama’s op deze aarde. “Wie ben ik om te denken dat ik groots ben?” , vragen ze zich af.  Het kan eng zijn om echt in jezelf te durven geloven. Volgens ons verdient iedereen het om voluit naar zijn talenten en verlangens te leven. Daarin past ook dat je het leven omarmt en accepteert zoals het is. Dat je weet wie je bent en wat je kunt. En ook dat je steeds verandert en daarin meegaat. Je leeft vanuit een grote liefde voor het leven, voor jezelf, en voor anderen.

Authentiek Leiderschap: Leiding geven aan jouw leven vanuit wie je van nature écht bent.

Jouw unieke talenten daadwerkelijk inzetten, zodat die van waardevolle betekenis zijn voor anderen in deze wereld.

Kracht, Wijsheid en Liefde

Onze visie is dat iedereen, en dus jij ook (!) in de kern beschikt over 3 authentieke bronnen. Bronnen die er altijd zijn en waar je diepgaand op kan vertrouwen in je leven. Het gaat om:

enkel logo

  1. Levenskracht, je levensenergie
  2. Innerlijke wijsheid, de bron van jouw unieke talenten
  3. Universele liefde, je voelt en ervaart verbondenheid, zingeving en volwaardigheid

 

Als je verbinding ervaart met deze drie authentieke bronnen ervaar je jezelf als een volwaardig mens. Je staat vol in het leven en hebt veel levensenergie. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen leven en voor wat je hebt meegemaakt.

 

In service of Life

Je staat ten dienste van het grotere geheel: “in Service of Life“. Continu streef je naar een fijne balans tussen geven en nemen. Op de juiste momenten zet je steeds stappen in jouw ontwikkeling die passend zijn voor jou en je omgeving. Anderen ervaren jouw openheid. Jouw emoties zijn actueel, functioneel en op dat moment passend.

Overlevingsleiderschap versus authentiek leiderschap

Er zijn mensen die hun leven anders ervaren. Ze hebben geen goed contact met hun innerlijke bronnen. Ze laten zich leiden door factoren van buitenaf, bijvoorbeeld door zekerheden van een baan, inkomen, status, (social) media of wat familie of vrienden ergens van vinden. Angst, of de behoefte aan bevestiging bepalen dan de keuzes in het leven. We noemen dat overlevingsleiderschap.

Gekwetstheden of trauma

Soms dragen mensen innerlijke gekwetstheden, of zelfs trauma’s uit hun verleden, met zich mee. Ze kiezen onbewust een levenspad om dit niet weer te laten gebeuren of juist onbewust wel weer laten gebeuren, maar dan bij anderen.

Doormodderen, uitstellen ==> moed en lef

Niet alles is inderdaad zomaar mogelijk in het leven. Maar hoe vaak kiezen mensen niet de veilige weg? De weg van doormodderen, niet zeuren, uitstellen of erbij neerleggen? Terwijl de echte vervulling in jezelf voor het oprapen ligt. Er is alleen moed en lef voor nodig.

Het maakt dus niet uit of je een leiderschapsfunctie vervult, een young professional bent of dat je op een kruispunt denkt te staan in je leven. Bij het Instituut van Authentiek Leiderschap gaat het om jou als mens.

Wanneer is jouw tijd om…

  1. leiding te gaan geven aan jouw eigen leven, vanuit wie je van nature écht bent?
  2. jouw unieke talenten te ontdekken en die elke dag concreet in te zetten voor anderen?
  3. je waardevolle betekenis voor je partner, vrienden en maatschappij verder te vergroten?

 

Wat ga je ontwikkelen in een van onze programma’s?

  • hervinden van je puurheid en authenticiteit.
  • loskomen van lastige gedragspatronen en overlevingspatronen.
  • inoefenen van nieuw gedrag en denken, vanuit jouw bronnen van Authentiek leiderschap.
  • ontwikkelen van een authentieke persoonlijkheid die zelfbewust, stevig en weerbaar is.