Een diepgaande 8-daagse ‘Next Step’ retraite
nabij het ruige  Parc Natural dels Ports in Spanje

Ga mee op deze 8-daagse retreat + coaching (voorjaar 2022)

Een retraite week aan de rand van het ruige Parc Natural dels Ports in Noord-Oost Spanje. Terug naar jezelf en laat je unieke talenten en je ‘purpose’ te voorschijn komen. Op een prachtige plek maken we met elkaar de reis naar binnen. Duik in de stilte en kom weer dichtbij jezelf. Kom los van dat wat je tegenhoudt. Stel je open voor een toekomst waar je energie van krijgt en van betekenis bent. Waarna je weet wat je ‘Next Step’ gaat zijn. Deze retreat doe je samen met maximaal 9 andere deelnemers.

Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust.

Deelnemers ervaren deze retraite als een ‘reset’. Je komt weer heel dicht bij jezelf en bij de natuur te staan. Je krijgt inzichten en antwoorden op vragen over hoe het nu gaat. Mogelijk heb je een concrete vraag. Of je hebt simpelweg het gevoel dat er meer uit je leven te halen is, zonder precies te weten wat. Hoe het ook voor jou is, in elk geval staat jouw persoonlijke groei deze retraite centraal. De hele week staan er ook 2 ervaren personal coaches tot je beschikking.

Op een prachtige locatie in de natuur ga je in een kleine groep met jezelf aan de slag. Je verblijft op een plek waar alles even stil staat waardoor ruimte komt voor nieuwe inzichten.

Dit programma is iets voor jou wanneer je:

  • te veel stress of onrust hebt. Je wil jezelf terugvinden, zodat je meer leeft vanuit ontspanning.

  • niet meer weet wat je zelf wil. Je wil je eigen kompas weer ontdekken, zodat jij kiest voor die dingen die belangrijk voor jou zijn.

  • vastloopt in je werk of relatie. Hier wil je meer helderheid in, waardoor je keuzes en stappen gaat maken.

  • merkt dat je veel meer in je hebt, dan je tot nu toe hebt laten zien. Je wil je eigen potentieel meer gebruiken.

  • niet tevreden bent met wat je nu doet. Je wil meer zingeving en betekenisvol werk doen.

  • iets hebt meegemaakt, waar je maar niet los van komt. Je wil een volgende stap zetten, los van je verleden.

  • jezelf een ‘reset-week’ gunt. Dieper verbinden met jezelf, de natuur en met anderen.
 

Mocht jouw persoonlijke vraagstuk of thema hier nog niet bij zitten, neem dan even vrijdblijvend contact met ons op. Samen gaan we dan na in hoeverre jouw vraagstuk geschikt is voor deze retraite.

Een meditatieve retraite. Zonder tijd en mobiel

Je levert je mobiel en horloges in en leeft in het moment. Overdag zijn we vooral in  de natuur, waar je retraite oefeningen krijgt aangereikt en zo nu en dan een gesprek met een van de coaches hebt.

Een week lang je eigen innerlijke stilte ervaren: een meditatieve retraite met je ogen open

Sommigen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. Een week lang je eigen innerlijke stilte ervaren. Leven in eenvoud. Zintuigen die meer een meer open gaan staan. Kleuren die intenser worden. Geluiden worden rijker en de smaak en geuren ga je meer onderscheiden.

Look deep into nature and then you will understand everything better

Natuurervaringen, opstellingen, coaching en meditaties

Via natuurervaringen (solo-tijd), organisatie-/familieopstellingen, meditaties, qi gong of ervaringsgerichte leer-opdrachten ontdek je steeds meer over jezelf. Wat maakt dat het nu gaat zoals het nu gaat, terwijl je het wellicht anders zou willen? Hoe geef ik invulling aan mijn diepere verlangens?

Diepgaande persoonlijke inzichten voor een hernieuwde toekomst

Via persoonlijke opdrachten en coaching kom je tot nieuwe inzichten. Regelmatig heb je individuele coaching met een van de coaches. Het ene moment zit je in een prachtige meditatieruimte en een ander dagdeel loop je door prachtige ongerepte natuur. Samen met anderen uit de groep heb je inspirerende gesprekken.

De reis biedt een mooie balans tussen innerlijk werk en fysiek bezig zijn. Tussen stilte, rust en plezier hebben en doen.

Een reis die verder gaat als je weer thuis bent

Back to Nature Spanje

Onze thuisbasis is een alleen staand huis aan de voet van Parc Natural dels Ports midden in de natuur met een prachtige meditatieruimte. Niemand in de buurt. Je levert je mobiel en horloges in en leeft in het moment. Regelmatig gaan we de natuur in. We leven zo puur natuur mogelijk. Denk aan eenvoudige maar lekkere maaltijden, en ’s avonds zitten bij het vuur. In een omgeving waar nauwelijks licht is lijken de sterren op ons te vallen. Je kunt je ook af en toe even terugtrekken als je met niemand wilt praten.
En natuurlijk is er ook veel tijd om lekker te chillen met elkaar!

 

Ervaringen van eerdere 'Next Step' deelnemers

Praktische informatie

Wie zijn de coaches?

Dit kan je van ze verwachten:

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats