‘Next Step’
Natuur Retraite
Drenthe
(voorjaari 2023)

Een diepgaande 5-daagse retraite in de natuur

In deze natuur retraite leef je in het ritme van de natuur. Je bent 5 volle dagen op een natuurplek in Drenthe, in een kleine groep. Op deze plek maken we met elkaar de reis naar binnen Een week om helemaal los te komen van werk of privé.  We nodigen je uit om weer dichtbij jezelf te komen.  Je laat je inspireren door meditaties, opstellingen, en kampvuurgesprekken in de natuur. Twee ervaren retraite coaches (Johan en Helene) begeleiden je hierbij.

Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf. Het was heel fijn om met een kleine groep dit proces in te gaan

Terug in balans

Met deze natuur retraite neem je de ruimte om weer terug in balans te komen. Jij staat zelf in deze retraite centraal. Deze retraite is een fijne mix tussen even helemaal ‘niks moeten’ en alle tijd hebben stil te staan bij je levensvragen. We begeleiden je hierin  ervaringsgericht, waarbij de natuur inspirerend werkt.

De week was daarmee al een groot cadeau maar het effect daarvan naderhand was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken

Een meditatieve natuur retraite

De meeste mensen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. Je zintuigen gaan meer open staan. Je mediteert op mooie plekken in de natuur. Vaak levert dat nieuwe inzichten op.

natuur retraite - tijd voor jezelf

Vanuit stilte meer energie en plezier

Stilte en mindfulness zijn belangrijke onderdelen van deze retraite. Hierdoor kom je meer en meer bij je hart en ontdek je wat je hart te vertellen heeft. Ook verbind je je meer met de natuur.

Ervaringen van eerdere 'Next Step' deelnemers

Een goed coachgesprek

Tussendoor kan je altijd even met Johan of Helene in gesprek. Om je hart te luchten, een luisterend oor te vinden of met de vraag om jou een spiegel voor te houden.  Na afloop keer je opgeladen en vol energie huiswaarts. Waarbij je weet wat jouw ‘Next Step’ gaat zijn.

Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust.

Globale opzet 5-daagse

We heten je graag van harte welkom op zondagmiddag 29 mei . Bij aankomst lever je jouw mobiele telefoon en horloge in. De rest van de middag richt je je eigen plek in, heb je tijd om te landen en leren we elkaar wat beter kennen. We zijn met een groep van maximaal 12 deelnemers, op een prachtige natuurplek en overnachten in eigen tentjes. Er zijn toiletten en een (warme)douche aanwezig.

Het is de bedoeling steeds op de retraite locatie of in de natuur zijn. We zijn de hele dag in de open lucht en blijven zoveel mogelijk weg van de bewoonde wereld.

Het eten maken we samen klaar. We leven zo puur natuur mogelijk en eten vegetarisch. Denk aan eenvoudige, maar lekkere maaltijden.

Overdag maken we met elkaar de reis naar binnen. Met ervaringsgerichte oefeningen in de buurt in het bos, of op plek waar we kamperen,  stellen we ons open voor wat er in ons wil bewegen.  Natuurlijk heb je ook genoeg tijd voor jezelf. Tijd voor schrijven of bij een boom zitten. ’s Avonds heb je inspirerende kampvuur gesprekken.

Vrijdag aan het einde van de middag ronden we het programma af.

Deze Nature Retreat is voor iedereen die tot rust te komen en dat wil combineren met een persoonlijk (groei)proces.

Praktische informatie

Wie zijn de coaches?

Dit kan je van ze verwachten:

Contactformulier IVAL Nature Retreats
Vul hieronder je contact gegevens in.