Natural Leadership
Transformation Retreat
Zuid-Afrika
2 – 11 juni 2023

Sta je open voor een natuur retraite die je kan helpen als persoon te groeien naar natuurlijk leiderschap? Kom mee naar Zuid-Afrika voor ons unieke programma waar je jouw leiderschapspotentieel verder kan ontwikkelen door middel van ervaringen in de natuur en begeleiding. Je gaat een onvergetelijke week beleven in de wildernis van Zuid-Afrika.

Reconnecting to Nature and Yourself

In onze westerse wereld zijn mensen vaak vergeten hoe ze verbonden zijn met de natuur. Deze retraite begeleidt je bij een diepgaande transformatie naar natuurlijk leiderschap. Of je nu vaker op natuur retraites bent geweest of niet, deze retraite biedt jou de kans om jezelf opnieuw te verbinden met de natuur en jezelf.

 

A life changing experience

Jouw leiderschapspotentieel ontdekken

Deze retraite is gericht op het ontdekken van jouw innerlijke kracht, unieke talenten en passie, zodat jij een grotere betekenis kunt hebben voor anderen in jouw leiderschapsrol. Je krijgt de kans om je diepgaand te verbinden met je innerlijke leiderschapsbronnen. Bronnen die je zullen verrassen, omdat je niet wist dat je die in huis had. Daarmee ga je je eigen potentieel behoorlijk uitbreiden. Je krijgt een andere kijk op je leven, de natuur en de wereld.

Onze gidsen en coaches, met hun jarenlange ervaring, zullen je begeleiden bij het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw leiderschapspotentieel en persoonlijke groei. Je leert hoe je dit potentieel vertaalt in nieuwe vaardigheden die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk, zowel op je werk als in je persoonlijke leven.

Leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden

Bovendien ga je genieten van de prachtige bushvelden met een diversiteit aan wilde dieren, waaronder de big-5. Met een rugzak wandel je door de ongerepte wildernis. Tegen de avond wordt een kamp opgeslagen bijvoorbeeld langs een rivier of op rotspartijen.

(Dis)Connected

Een week lang zul je volledig ‘disconnected’ zijn van de beschaafde wereld en volledig ‘connected’ met deze pure natuur.

Durf jij deze unieke uitdaging aan? Schrijf je nu in voor ons transformatieve natuur retraite. Ontdek jouw leiderschapspotentieel in de wildernis van Zuid-Afrika!

De trail in Zuid-Afrika onder leiding van Ian en Johan was en is een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven.

Ival Nature retreats (ival.nl): Johan de Kleine wakkerworden in Umfulozi

Stap in het potentieel van jouw natuurlijk leiderschap!

Terug naar je ware natuur

Deze retraite is een fijne mix tussen even helemaal ‘niks moeten’ en aan de slag gaan met natuurlijke leiderschap. Je bent 6 dagen en 5 nachten alleen maar buiten in de natuur. Als vanzelf en via opdrachten ga je verstillen, je zintuigen openstellen en je natuurlijk leiderschap ervaren. De natuur helpt je om je dieper te verbinden met jezelf, zodat jouw potentieel zich als vanzelf aan je laten zien. Je deelt met de groep wat je wilt delen, vanuit je hart, bij het vuur of met de talking stick.

Jouw puurheid ervaren

De meeste mensen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. Je zintuigen gaan meer open staan, waardoor je alles intenser ziet, hoort, proeft en ruikt. Jouw puurheid proef je bij het heldere water. Je gaat mediteren op de top van een heuvel of komt helemaal tot jezelf tijdens solo-tijd op mooie door jou gekozen natuur plek.

Ival Nature retreats (ival.nl): drumbeats van de buffels

The greatest danger in times of turbulence is not the turbulence; it is to act with yesterday’s logic.

Successen uit het verleden, werken niet meer in de toekomst

Als succesvolle leider of professional weet je dat de aanpak van strategie bepalen, doelen stellen en processen/systemen inrichten om oplossingen te creëren, niet langer voldoende is om de uitdagingen van de toekomst op te lossen. Succes wordt vaak afgemeten aan financiële resultaten, maar deze maatstaf is onvoldoende voor een duurzame toekomst.

Bronnen van natuurlijk leiderschap

Om succesvol te blijven in de toekomst, is het belangrijk om verbonden te zijn met jouw natuurlijke authenticiteit als mens en de ultieme bronnen van natuurlijk leiderschap. Onze retraite biedt jou de kans om deze bronnen te ontdekken en te leren hoe je deze praktisch kunt inzetten.

Ival Nature retreats (ival.nl): on trail in Umfulozi

Voor een betekenisvoller leven 

Wil jij ook een leider zijn die een betekenisvolle impact heeft in de toekomst? Begin dan bij jezelf. Laat je gangbare leiderschapsparadigma’s los en open je hart voor natuurlijk leiderschap, een leiderschap dat verbonden is met de universele energieën en in staat is de grote uitdagingen van deze tijd op een duurzame en meedogenloze manier te transformeren.

Door jezelf te verbinden met de grotere krachten van het universum, kun je jouw leiderschap naar een hoger niveau tillen en een grotere betekenis hebben voor de wereld.

Inspireren, verbinden, moed en daadkracht

Je zult in staat zijn om anderen te inspireren, te verbinden en te tonen moed en daadkracht, zelfs onder stressvolle omstandigheden. Ontdek hoe jij jouw leiderschap kunt versterken voor een duurzame toekomst.

Schrijf je nu in voor onze retraite en ontdek hoe je jouw leiderschap kunt versterken voor een duurzame toekomst.

Ival Nature retreats (ival.nl): talking stick circle

Durf jij in het diepe (van jezelf) te springen?

Ben jij klaar voor een avontuur? Durf jij de sprong in het diepe te wagen en de uitdaging aan te gaan om tot jezelf te komen tussen de wilde dieren in Zuid-Afrika? Onze retraite, geleid door wildernisgids Ian Read en leiderschapscoach Johan de Kleine, zal je in contact brengen met de pure natuur en jou helpen te voelen als één met de natuur. Dit is een unieke kans om jezelf her te ontdekken en te groeien als persoon, terwijl je geniet van de prachtige ongerepte wildernis.

Time-out

Deze retraite is voor iedereen die op zoek is naar een time-out en die wil combineren met een persoonlijk groei-proces. Laat de tijd stil staan en laat jezelf meevoeren door de kracht, liefde en wijsheid van de natuur. 

Persoonlijke groei

Deelnemers ervaren deze retraite als een ‘reset’. Je komt weer heel dicht bij jezelf en bij de natuur te staan. Je krijgt inzichten en antwoorden op vragen over hoe het nu gaat. Mogelijk heb je een concrete vraag. Of je hebt simpelweg het gevoel dat er meer uit je leven te halen is, zonder precies te weten wat. Hoe het ook voor jou is, in elk geval staat jouw persoonlijke groei deze retraite centraal. De hele week staan er ook 2 ervaren personal coaches tot je beschikking.
Ival Nature retreats (ival.nl): sunset 2

Ervaringen van eerdere deelnemers

Het leverde me zoveel meer op dan verwacht

Het geheel aan activiteiten was prachtig en bijzonder leerzaam en verrijkend. Het leverde me zoveel meer op dan verwacht, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel uitmaak(te) van deze groep. En ik voelde me door Johan en Helene gezien en geaccepteerd.

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.
Johan heeft mij geholpen te leren zien, horen en voelen in een zuivere pure omgeving.
Weet steeds wat beter hoe me zelf vorm te geven en mezelf te zijn:

Lost an eye, lost a part of I, gained a new Friend: Me.

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

Ik gun iedereen deze ervaring!

De trail in Zuid-Afrika onder leiding van Johan en Ian was en is een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Het volledig loskomen van de achtbaan die het leven vaak is is confronterend en genezend tegelijk. Ik wist na de trail weer wie ik echt ben en waar mijn drijfveren liggen. Je komt dicht bij jezelf en je kan je weer verwonderen over de kleine dingen in het leven en er echt van genieten.
Ik gun iedereen deze ervaring!

Goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie

Ik heb onder begeleiding van Johan meerdere wilderness-trails en workshops gedaan. Hij heeft mij goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie van commercieel architect naar wat ik nu ben, gewoon weer Ronald…………

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is

….. Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is, weet het soms niet goed uit te leggen. Wel dat mijn zintuigen nog steeds open staan,
ik een rust over mij heb gekregen die mij erg goed bevalt en blijvend is. ….. Er wordt mij gevraagd hoe ik dit denk vast te houden. Ik kan er geen antwoord op geven maar weet dat ik het vast ga houden, ’t is niet eens vasthouden het is zoals het is en dat is prima.

Praktische informatie

Aanmeldformulier

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats