Diepgaande 7-daagse ‘Next Step’ retraite
Marokkaanse Atlasgebergte
(najaar 2023)

Ga mee op deze 7 daagse retreat (najaar 2023)

Een retraite in de ruige Marokkaanse heuvels. Terug naar jezelf en laat je unieke talenten en je ‘purpose’ te voorschijn komen. Op een prachtige plek maken we met elkaar de reis naar binnen. Duik in de stilte en kom weer dichtbij jezelf. Kom los van dat wat je tegenhoudt. Stel je open voor een toekomst waar je energie van krijgt en van betekenis bent. Waarna je weet wat je ‘Next Step’ gaat zijn. Deze retreat doe je samen met maximaal 7 andere deelnemers.

Deelnemers ervaren deze retraite als een ‘reset’. Je komt weer heel dicht bij jezelf en bij de natuur te staan. Je krijgt inzichten en antwoorden op vragen over hoe het nu gaat. Mogelijk heb je een concrete vraag. Of je hebt simpelweg het gevoel dat er meer uit je leven te halen is, zonder precies te weten wat. Hoe het ook voor jou is, in elk geval staat jouw persoonlijke groei deze retraite centraal. De hele week staan er ook 2 ervaren personal coaches tot je beschikking.

De week was daarmee al een groot cadeau maar het effect daarvan naderhand was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken

Tijd voor stilte en jezelf

Op deze stille plek aan de voet van de Atlas lijkt het wel of de tijd stil staat. De oorspronkelijke bevolking reist nog vooral per ezel en leidt een eenvoudig leven.  Een omgeving waar je weer rust en ruimte krijgt in je hoofd. Waardoor je weer meer richting en zingeving ervaart. Deze ‘Next Step’ natuur retraite is een ’time-out’ voor wie op zoek is naar stilte en zichzelf.

Ik heb hier een super ervaring gehad en ook veel leermomenten die mij verder in mijn leven gaan helpen. Ik doe nu gewoon wat voor mijzelf goed voelt

Weg van de hectiek en verwachtingen

Heb jij een pittige baan? Veel uren maken, productie draaien of verantwoording afleggen. Dagen gaan voorbij zonder dat je aan je eigen plannen en voornemens toekomt. Omdat je ‘opgezogen’ of meegenomen wordt door het systeem van de organisatie. Wellicht neem je voor om anders in het werk te gaan staan, bijvoorbeeld door ‘nee’ te zeggen. Toch lukt het niet, omdat het anders gaat. Dit gaat over de onbewuste systemische krachten in een organisatie, die helaas voor jou sterker zijn dan je eigen wil of plan. Tijdens deze retraite ben je even weg van deze hectiek en verwachtingen. Je gaat ontdekken waarom je in deze systemische patronen terecht bent gekomen. Je leert hoe je jezelf hieruit kunt bevrijden, waardoor je weer meer energie en plezier krijgt in je werk. Het is zelfs mogelijk dat je besluit om een geheel nieuw carrièrepad te gaan lopen.

Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf, waardoor duidelijker wordt welke keuzes je moet maken in je leven in Nederland. Het was heel fijn om met een kleine groep dit proces in te gaan.

Ervaringen van eerdere 'Next Step' deelnemers

Een meditatieve retraite. Zonder tijd en mobiel

Je levert je mobiel en horloges in en leeft in het moment. Overdag gaan we de natuur in.
Sommigen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. En je zintuigen gaan zo open staan, zodat je alles intenser ziet, hoort, proeft en ruikt. Jouw puurheid proef je bij een kristalheldere rivier. Je gaat mediteren op een zandheuvel of komt helemaal tot jezelf tijdens solo-tijd op mooie natuur plek in the middle-of-nowhere.

Diepgaande persoonlijke inzichten voor een hernieuwde toekomst

Daarnaast is er elke dag tijd voor coachingsgesprekken, organisatie-/familieopstellingen of ervaringsgerichte leer-opdrachten. Waardoor je nog meer tot jezelf komt. Via oefeningen en coaching kom je tot nieuwe inzichten over jezelf. En over jou in relatie tot je werk en belangrijke anderen. Deze diepgaande inzichten vormen de basis voor jouw toekomst. En de bijbehorende ‘Next Steps’.

Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust.

Praktische informatie

Wie zijn de coaches?

Dit kan je van ze verwachten:

Contactformulier IVAL Nature Retreats
Vul hieronder je contact gegevens in.