Natuur Retraite Drenthe

18 -23 juni 2023

Een diepgaande retraite in de natuur

In deze 6-daagse retraite op een prachtige natuurplek in Drenthe ga je vertragen, en mag alles ontstaan. Vanuit de verbinding met de natuur ga je jouw puurheid weer ervaren. 2 ervaren natuurcoaches begeleiden je hierbij. Een week vol rust en ontspanning.

 

✔ 6 daagse natuur retraite in Drenthe.

✔ Voor mannen en vrouwen (30 jaar en ouder) op zoek naar rust en bezinning. Je weer verbinden met jezelf en de natuur.

✔ Coaching,  stilte, mindfulness, verbinden met de natuur en opstellingen.

✔ Per dag een voorstel voor programma, deelname naar keuze.  

✔ Overdag veel in de natuur zijn, bos en heide.

✔ Verblijf op boerderij Welhoven met grote natuurtuin, in Vledderveen.

 

  

"Dit programma laat je terugkeren naar de rust in jezelf. Ik weet nu wat mij te doen staat, en voel daar vertrouwen in vanuit mijzelf".

Voor wie?

Deze week is iets voor jou als je behoefte hebt aan rust of bezinning. Je mag hier gewoon Zijn en ervaren wat er ontstaat. Het kan zijn dat je iets los wil laten, of dat het tijd is voor iets anders.

De ervaring leert dat we deelnemers hebben van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, en dat dit heel goed samengaat. Omdat je  de behoefte aan diepgaande verbinding met jezelf en de natuur in elkaar herkent. 

Terug naar je ware natuur

De natuur helpt je om je dieper te verbinden met jezelf, zodat antwoorden zich als vanzelf aan je laten zien. Veel mensen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. In de natuur leef je in het nu. Je stopt met nadenken over gisteren en morgen. Je zintuigen gaan meer open staan, waardoor je alles intenser ziet, hoort, proeft en ruikt. Jouw puurheid proef je bij het heldere water of zie je weerspiegeld in de natuur.

natuur retraite | wandelen in de natuur

Volg je echte behoefte

Deze week hoef je niets. Je volgt je echte behoefte.  We verblijven op de prachtige locatie Welhoven in Vledderveen. We bieden per dag een programma en je bent vrij om daar aan mee te doen. We nemen je mee door de bossen en over prachtige heidevelden. We zitten op zandverstuivingen, waar we als groep een oefening doen. Liggend op je rug naar de vogels kijken, terwijl je mijmert en schrijft over jouw proces. De bewoonde wereld met al haar afleidingen is ver weg.

Oefeningen en coaching

Met onze oefeningen stel je jouw zintuigen open en ervaar je jouw ware natuur. En wanneer je daaraan behoefte hebt kan je een coachgesprek hebben.

We bieden onder meer:

 • Mindfulness oefeningen en bosbaden
  Ontdek de kracht van aandachtig aanwezig zijn en versterk je verbinding met jezelf en de natuur. Ervaar hoe mindfulness en de bosbaden je helpen om innerlijke rust en balans te vinden.
 • Solo in de natuur
  Je blijft langdurig in je eentje op één plek in de natuur. Geef jezelf de ruimte en tijd om je diepgaand te verbinden met zowel de natuur als je innerlijke wereld. Tijdens de solo ervaar je de helende werking van de natuur, die je helpt om emoties te verwerken en stress te verminderen. Hierdoor kom je terug in jouw innerlijke kracht en rust.
 • Coaching sessies
  Twee toegewijde natuurcoaches staan voor je klaar om je te begeleiden bij jouw persoonlijke vraagstukken. Samen, in harmonie met de natuur, onderzoeken jullie jouw toekomstmogelijkheden en helpen ze je bij het maken van keuzes die aansluiten bij je diepste, authentieke waarden. Laat je inspireren door deze bijzondere samenwerking met de natuur en coaches.
 • (Familie)opstellingen
  Deze inspirerende (familie)opstellingen in de natuur helpen je, om persoonlijke dynamieken te doorgronden en nieuwe perspectieven te vinden. Ervaar diepgaande inzichten en emotionele heling, waardoor je een diepere verbinding met je ware zelf maakt. Vanuit dit inzicht ontstaat duidelijkheid voor jouw pad van persoonlijke groei.
 

Met ons programma ontwikkel je innerlijke rust en emotionele flexibiliteit. Je verkent je diepere waarden,  zodat je beter in staat bent om betekenisvolle keuzes te maken.

"Het effect van de week was overweldigend. Ik ervaar nog meer vrede en rust in mijn leven, durf mezelf te zijn zonder excuses te maken".

Ervaringen van eerdere deelnemers

Globale opzet 6-daagse

We heten je graag van harte welkom op zondagmiddag 18 juni rond 16.00 uur. Bij aankomst lever je jouw mobiele telefoon en horloge in. De rest van de middag heb je tijd om te landen, en leren we elkaar wat beter kennen.

Er is geen vooraf vastgesteld dagprogramma. We sluiten elke dag aan op wat jij en de rest van de groep nodig heeft. Je kiest zelf waar je aan meedoet. Je hebt zoveel tijd voor jezelf als jij nodig vindt. Om niets te hoeven. Waardoor het voelt alsof je wekenlang weg bent en ten volle mag leven. Op het retraite terrein kan je heerlijk struinen door de grote natuurtuin. Er zijn overal zitjes om je terug te trekken. En we zijn veel in de natuur, waar we vertragen en onze zintuigen openstellen.

We leven zo puur natuur mogelijk. We eten vegetarisch, met zoveel mogelijk producten uit het seizoen. Eenvoudige, maar lekkere maaltijden die we bij het haardvuur eten, of buiten op het terras. Er wordt voor ons gekookt. Er is geen tijd, we leven met het ritme van de natuur en ons lichaam. In de ochtend ontbijt je wanneer jij opmerkt dat het daar tijd voor is. Ook maak je dan een lunchpakket klaar, omdat we overdag erop uit gaan.

Donderdagavond ronden we het retraite-programma af, zodat je vrijdag 23 juni je tassen inpakt, afscheid neemt en je voorbereidt op de reis naar de wereld, waar de tijd niet heeft stil gestaan. De tijd die weer gaat lopen zodra je je mobiel en horloge weer terugkrijgt. Je keert opgeladen en vol energie huiswaarts.

"Ik had verwacht hindernissen in het leven op te zoeken en een manier te vinden om hiermee om te gaan. Dat is gelukt! Net zoals rust vinden. Met dit natuur programma ga je de verdieping in, en vind je innerlijke rust".

Praktische informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen

of stuur een e-mail bericht:

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats