Wildernis Retraite
Zuid-Afrika
2 – 11 juni 2023

Sta jij open voor een natuur retraite die je kan helpen als persoon te groeien naar jouw ware natuur? Kom mee naar Zuid-Afrika en ontwikkel jouw potentieel nog verder in ons unieke programma voor het ontwikkelen van mens zijn. Beleef een onvergetelijke en diepgaande week in de wildernis van Zuid-Afrika, waar je een volle week volledig ‘disconnected’ bent van de beschaafde wereld en volledig ‘connected’ met deze pure natuur. Je mobiel lever je in, je leeft in het hier-en-nu.

A life changing experience

Reconnecting to Nature and Yourself

Herontdek de verbinding met de natuur en jezelf. In onze westerse wereld zijn we vaak vergeten dat we deel uitmaken van de natuur. Deze retraite kan zorgen voor een diepgaande transformatie naar het ontwikkelen van jouw natuurlijk menszijn. Dat betekent leven vanuit je ware aard en doel, in verbinding met jezelf, de natuur en anderen. Je ontdekt en benut jouw unieke talenten vanuit kracht en passie.

Verstillen in de bush

Deze wilderniss retraite is een fijne mix tussen even helemaal ‘niks moeten’ en het herontdekken of verdiepen van jouw ware Menszijn. Je bent 6 dagen en 5 nachten alleen maar buiten in de bush fields. Je bent samen met maximaal 5 andere deelnemers op pad en volgt de sporen die door wilde dieren zijn gemaakt. Je loopt over heuvels en waadt door rivierbeddingen. Op natuurlijke wijze ga je verstillen, open je jouw zintuigen en ervaar je de bronnen van jouw mens zijn.

De ongerepte wildernis helpt je om je dieper te verbinden met jezelf, zodat jouw potentieel zich als vanzelf aan je laat zien. Je deelt met de groep wat je wilt delen, vanuit je hart, bij het kampvuur of met de talking stick.

Big-5, antilopen, zebra’s en vele prachtige vogels

In Zuid-Afrika ga je genieten van de prachtige bushvelden met een diversiteit aan wilde dieren, waaronder de Big Five. Met je rugzak wandel je door de ongerepte wildernis. Alert op geuren en geluiden, omdat je altijd bedacht moet zijn op wilde dieren die je kunt tegenkomen. Je ziet in de verte antilopen en olifanten gemoedelijk naast elkaar, wat een onvergetelijke indruk maakt.

Tegen de avond sla je je kamp op bij een rivier op rotspartijen. De nachten zijn een van de meest indrukwekkende momenten van deze retraite. Bij het kampvuur onder een miljarden sterrenhemel voel je jouw innerlijke menszijn. Het gebrul van een mannetjes leeuw in de verte is bijzonder indrukwekkend en herinnert je eraan dat je deel uitmaakt van de kracht en schoonheid van de natuur. Laat deze ervaring je inspireren om jouw innerlijke kracht, talenten en passie te ontdekken en jouw menselijke potentieel te vergroten.

Ival Nature retreats (ival.nl): sunset 2

Jouw puurheid ervaren

Jouw puurheid ervaren en in verbinding komen met de universele bronnen van liefde, kracht en wijsheid. Bronnen waar al het leven uit voortgekomen is.

De meeste mensen ervaren natuur retraites als een meditatieve retraite met je ogen open. Omdat je door de natuur alleen nog maar in het nu kan leven. Je hersenen stoppen even met nadenken over gisteren en morgen. Je zintuigen gaan meer open staan, waardoor je alles intenser ziet, hoort, proeft en ruikt. Dit kan betekenen dat je na de retraite op een hele andere manier naar je leven gaat kijken. Mogelijk wordt duidelijk wat echt belangrijk voor je is. En waar je misschien te veel of te lang aan vast hebt gehouden.

Deze wildernis retraite biedt je de mogelijkheid om opnieuw diepgaand in contact te komen met jouw innerlijke kracht en wijsheid en deze te benutten om jouw leven vorm te geven op een manier die in lijn is met jouw ware aard en doel. Door in verbinding te komen met de universele bronnen van liefde, kracht en wijsheid, word je je bewust van jouw plaats en rol in het grotere geheel van het leven. Zo kun je de keuzes maken die passen bij jouw unieke natuurlijke talenten en passies en bijdragen aan een harmonieuze en betekenisvolle manier van leven.

 
Ival Nature retreats (ival.nl): olifant in Umfulozi 2

Globaal programma

Op 2 juni vertrek je vanuit Nederland en arriveer je in de ochtend op vliegveld Durban. Daar word je opgewacht door ervaren wilderness guides die je naar een lodge in Umfulozi brengen. Tijdens deze reis geniet je van de prachtige uitzichten en de lokale cultuur. In de game reserve en bij de lodge ga je de eerste wilde dieren al zien.

De lodge biedt een perfecte gelegenheid om te ontspannen, te acclimatiseren en de andere deelnemers te leren kennen. ’s Avonds geniet je samen van een heerlijke maaltijd.

Op de volgende dag is het tijd om je rugzak in te pakken met alleen de essentials en om de rest achter te laten. Je levert ook je mobiel en horloge in en neemt een deel van het eten mee, want als groep ben je de komende 6 dagen helemaal op elkaar aangewezen.

Dan vertrek je met het busje naar de plek waar je de beschaving achter je laat, je trekt je rugzak aan en begint aan de 6-daagse wildernis trail.

Na 6 dagen volledig ondergedompeld te zijn in de wildernis keer je terug naar het busje en is het tijd voor een verfrissende douche. Je reist naar een andere plek vlak bij de Indische Oceaan waar je nog even heerlijk kunt zwemmen. Als je wilt kun je delen wat deze wildernis retraite je heeft opgeleverd.

De volgende dag is het tijd om terug te keren naar huis en afscheid te nemen van de Zuid-Afrikaanse wilderness guides die je onvergetelijke ervaring mogelijk hebben gemaakt.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie

Ik heb onder begeleiding van Johan meerdere wilderness-trails en workshops gedaan. Hij heeft mij goed geholpen in mijn persoonlijke transformatie van commercieel architect naar wat ik nu ben, gewoon weer Ronald…………

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.

De natuur. Wat een heerlijke stilte. Wat een mooie sensatie. Nooit geweten.
Johan heeft mij geholpen te leren zien, horen en voelen in een zuivere pure omgeving.
Weet steeds wat beter hoe me zelf vorm te geven en mezelf te zijn:

Lost an eye, lost a part of I, gained a new Friend: Me.

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is

….. Nog steeds voel ik dat het allemaal anders is, weet het soms niet goed uit te leggen. Wel dat mijn zintuigen nog steeds open staan,
ik een rust over mij heb gekregen die mij erg goed bevalt en blijvend is. ….. Er wordt mij gevraagd hoe ik dit denk vast te houden. Ik kan er geen antwoord op geven maar weet dat ik het vast ga houden, ’t is niet eens vasthouden het is zoals het is en dat is prima.

Het leverde me zoveel meer op dan verwacht

Het geheel aan activiteiten was prachtig en bijzonder leerzaam en verrijkend. Het leverde me zoveel meer op dan verwacht, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel uitmaak(te) van deze groep. En ik voelde me door Johan en Helene gezien en geaccepteerd.

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

Ik gun iedereen deze ervaring!

De trail in Zuid-Afrika onder leiding van Johan en Ian was en is een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Het volledig loskomen van de achtbaan die het leven vaak is is confronterend en genezend tegelijk. Ik wist na de trail weer wie ik echt ben en waar mijn drijfveren liggen. Je komt dicht bij jezelf en je kan je weer verwonderen over de kleine dingen in het leven en er echt van genieten.
Ik gun iedereen deze ervaring!

Praktische informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen

of stuur een e-mail bericht:

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats