Stevig in je schoenen staan, weten wie je bent en wat je wilt en kunt. Wie wil dat niet?

Ver-van-mijn-bed-show

Stevig in je schoenen staan, weten wie je bent en wat je wilt en kunt. Wie wil dat niet?

Ouders van studerende jongeren verzuchten vaak dat hun kinderen het allemaal niet meer weten. Ze weten niet of ze de goede opleiding hebben gekozen of wat ze willen worden. Het werkende leven is voor hen een ver-van-mijn-bed-show, waar ze liever nog niet aan denken. De wereld met al zijn verwachtingen maakt hen soms bang, want hoe moeten ze zichzelf daarin waarmaken? Veel jongeren worstelen met de vraag wie ze diep van binnen zijn.

Want wie leeft en werkt vanuit zijn passie en talenten krijgt juist levensenergie.

Burn-out

De samenleving wordt steeds complexer en keuzestress is onder jongeren een serieus woord geworden. Tijd om rustig bij jezelf stil te staan, nemen ze nauwelijks. Druk als ze zijn met sociale media en met bij de groep horen, modderen ze soms maar door. Eenmaal aan het werk blijkt de baan vaak niet te matchen met de verwachtingen en dromen die ze daarover hadden. Het gevolg is dat driekwart van de jongeren in het begin van de loopbaan een grote kans heeft op een burn-out. (GGZ-Nieuws: jongeren hebben vaker burn-out)

‘Zoekende’ jongeren de kans geven om zichzelf terug te vinden en daar een diep basisvertrouwen in op te bouwen, dat is iets wat bij ons past en waar we ook onze natuur retraites op hebben ingericht. Want wie leeft en werkt vanuit zijn passie en talenten krijgt juist levensenergie.