Visie

Richting en invulling geven aan het leven vanuit wie jij van Nature bent.

IVAL Nature Retreats heeft als missie om mensen diepgaand in contact te brengen met hun natuurlijke Zijn en met de natuur. Daarna begeleiden we mensen vanuit deze verbondenheid, in het praktische ‘Next Steps’ in een prettig leven in onze huidige maatschappij.

Reconnecting to Nature and to my Self

De huidige welvaart

Onze wereld is een plek van ongekende welvaart. Wetenschap en technologie hebben ons vele mogelijkheden geschonken. We kunnen naar elke hoek van de aarde reizen, digitalisering heeft afstanden verkleind en ons levensgemak vergroot. De economie biedt ons luxe, comfort en nog veel meer. Dankzij onderwijs groeien we en kunnen we bijdragen aan de maatschappij.

Toename van crises

Dit klinkt allemaal prachtig, maar toch heeft dit alles ook een keerzijde. Deze toont zich via allerlei crises: klimaatcrisis, corona-crisis, gezondheid en een groeiende kloof tussen de mensen die het goed hebben (the Haves) en de mensen die dat niet hebben (the Have-Not’s). Dit zijn problemen op zeer grote schaal.

In het klein en vaak onzichtbaar hebben mensen het ook moeilijk. Meer en meer zien we dat mensen het contact met zichzelf kwijtraken. Ze lopen vast in hun werk of in hun privésituatie. Onbewust moeten ze voldoen aan verwachtingen vanuit familie, relaties, vriendengroepen, terwijl ze diep van binnen dit anders zouden willen. Maar de risico’s zijn te groot om het anders te doen. Het roer om te gooien en te kiezen voor een richting waarvan ze niet weten hoe dat uit gaat pakken. Kortom, ze kiezen ervoor om de vastgelopen situatie te ontkennen, te onderdrukken of te verdoven; met alle gevolgen van dien zoals: stress, burn-out, verslaving, depressie, fysieke klachten etc

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

Stop met oplossingen bedenken

Met deze quote van Einstein wordt hier bedoeld, dat we onze menselijke problemen niet kunnen oplossen met de denkwijzes die voor zoveel welvaart heeft gezorgd in de afgelopen anderhalve eeuw. Want deze denkwijzes zijn vooral gericht op wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. Terwijl ons leven als mensheid zich miljoenen jaren heeft ontwikkeld.  Onze analytische mindset is gewoon niet in staat duurzame oplossingen te bedenken voor onze levensvragen. Daarvoor is het nodig dat wij ons weer diepgaand verbinden met de natuur en onze eigen ware natuur, onze authenticiteit.

 

Reconnecting to nature and to your Selve

IVAL Nature Retreats richt zich op opnieuw verbinden. Verbinden met  de natuur en daarmee ook met je Zelf. Ten diepste verbinden met jouw natuurlijk mens-zijn. Waarbij je even volledig vrij bent van alle verwachtingen van het thuisfront, werk, vrienden etc. Bovendien laat je alle (pieker)gedachten even voor wat ze zijn. Ze drijven als wolken aan de hemel aan je voorbij. Je bent volledig in het hier-en-nu in de natuur.

Ineens gaat er een hele nieuwe wereld open: een wereld vol levensenergie, mogelijkheden en onvoorwaardelijke liefde. Ineens ontdek je wat je te doen staat, wat klaar is, welke toekomst op je ligt te wachten etc. Dit gebeurt allemaal midden in de natuur.

 

Anders kijken en ‘Next Steps’ ontdekken

IVAL Nature Retreats brengt je weer in contact met de bronnen van kracht, liefde en wijsheid van de natuur. Natuurvolkeren zijn hier sterk mee verbonden. In onze westerse welvaart zien we de natuur vooral als een economische hulpbron, waar wij als mens lost van staan. Door je opnieuw te verbinden met de Natuur en met je Zelf zul je anders gaan kijken naar je levensvragen en zal het vervolg van je levenspad zich aan je tonen.

Dit klinkt natuurlijk prachtig en spiritueel. En dat is het ook. IVAL Nature Retreats staat ook met beide voeten op de grond, omdat het haar missie is  deze diepe verbintenis te vertalen naar praktische stappen naar jouw realiteit van nu. En welke ‘Next Steps’ jij kunt gaan zetten naar de toekomst.

Elke (levens)reis begint met een eerste stap

Wanneer dit je aanspreekt, dan nodigen wij je uit om mee te gaan op een van onze retraites, omdat dit het begin kan zijn van een prachtige nieuwe levensreis.

logo ival nature retreats 300x100px

Contact opnemen

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor deze natuur retraite.
We nemen snel contact met je op.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in deze natuur retraite.
We hebben je verzoek ontvangen en
zullen je op de hoogte houden.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats

Wat leuk dat je interesse hebt in onze natuur retraites.
We hebben je bericht ontvangen en
zullen snel op je vraag reageren.

Hartelijke groet,
IVAL Nature Retreats