Visie

Hiker standing top of the hill front of beautiful idyllic landscape in Mäntyharju, Finland

Richting en invulling geven aan het leven vanuit wie jij van Nature bent.

IVAL Nature Retreats richt zich op het (her)ontdekken van jouw persoonlijk leiderschap en authenticiteit. Vanuit Zijn ontdek je je eigen kracht, liefde en wijsheid. Wat leidt tot onthaasting, bezinning, inzicht en verheldering.

Te allen tijde beseffen wie je ten diepste bent en wat jouw betekenisvolle bijdrage is aan het leven, de samenleving en de planeet. IVAL Nature Retreats leert je om je persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en je authenticiteit diepgaander te ontdekken en deze twee optimaal samen te laten werken. Zowel op je werk als in je leven.

 

We zien een trend dat steeds meer mensen het contact met hun eigen authenticiteit zijn kwijtgeraakt. Mensen die op hun werk anders voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Vaak doordat de eisen en verwachtingen vanuit werk, sociale media en maatschappij zo krachtig zijn, dat zij zichzelf zijn kwijtgeraakt. Met alle gevolgen van dien, zowel persoonlijk (stress, burn-out, verslaving, depressie etc.) als maatschappelijk (immoreel gedrag van organisaties, klimaatverandering, polarisaties in de samenleving).
IVAL Nature Retreats richting zich op opnieuw verbinden. Verbinden met jezelf. Met anderen. Met de natuur.

Vastlopende systemen

Iedereen ervaart dagelijks dat onze huidige systemen (onderwijs, zorg, voedsel, landbouw, banken, vervoer, politiek, etc. ) aan het vastlopen zijn, omdat ze geen adequate antwoorden meer kunnen geven op de uitdagingen van vandaag en morgen.

Ondanks alle goed bedoelde veranderplannen, worden de systemen er niet beter op. Meer en meer ontstaat er een roep om een fundamentele verandering. De systemen moeten in de kern veranderen.

Dat betekent dus ook dat er ook bij ons iets nodig is. Dus wachten we totdat de systemen zijn veranderd. Of starten we bij onszelf.

Be the change, you wish to see (Gandhi)